ŽENSKI NOGOMET V PIVKI

V soboto, 3.2.2018 se je v športni dvorani Skala v Pivki odvijal 1. Ženski futsal turnir v organizaciji ŠD Košana. Kljub izredno slabemu vremenu so se turnirja udeležile vse prijavljene ekipe. V goste k domačima ekipama so tako prišle igralke iz: ND Primorje Ajdovščina, NK Bled, NK Medvode, ŽNK Tminke, ŽNK Vir ter igralke Top Max Fix Črne ikebane iz Vrhnike. Naša dekleta pa so bila razdeljena v dve ekipi. Ekipe so bile razdeljene v 2 skupini kjer so odigrale vsaka z vsako. Glede na uvrstitev v skupini so ekipe odigrale še tekmo za končno uvrstitev na turnirju.

V skupini A so igrale ekipe:

ŠD KOŠANA – BESNE GLISTE;

ŽNK TMINKE;

ND PRIMORJE AJDOVŠČINA;

ŽNK VIR

V skupini B pa ekipe:

ŠD KOŠANA – ZLATE RIBICE;

NK BLED;

TOP MAX FIX ČRNE IKEBANE VRHNIKA;

NK MEDVODE.

V skupini A je bil vrstni red po odigranem skupinskem delu sledeč:

 1. ŠD KOŠANA – BESNE GLISTE – 9 točk (gol razlika 17:1)
 2. ND PRIMORJE AJDOVŠČINA – 6 točk (4:5)
 3. ŽNK TMINKE – 1 točka (2:8)
 4. ŽNK VIR – 1 točka (2:11)

Skupina B pa je bila bolj izenačena in je za razvrstitev od 2. do 4. mesta odločala gol razlika:

 1. NK MEDVODE – 9 točk (gol razlika 9:3)
 2. ŠD KOŠANA – ZLATE RIBICE: 3 točke (4:3)
 3. TOP MAX FIX ČRNE IKEBANE VRHNIKA: 3 točke (2:5)
 4. NK BLED: 3 točke (2:6)

Že z odličnimi uvrstitvami v skupinskemu delu turnirja smo bili zelo zadovoljni vendar je sledilo še razigravanje za končno uvrstitev turnirja kjer sta naši ekipi pokazali vse svoje znanje in nadigrali nasprotnice:

Za 7. mesto: NK BLED : ŽNK VIR 1:4

Za 5. mesto: ŽNK TMINKE : TOP MAX FIX ČRNE IKEBANE VRHNIKA 0:1

Za 3. mesto: ŠD KOŠANA – ZLATE RIBICE : ND PRIMORJE AJDOVŠČINA 3:1

Za 1. mesto: ŠD KOŠANA – BESNE GLISTE : NK MEDVODE 4:0

Končni vrstni red:

 1. ŠD KOŠANA – BESNE GLISTE
 2. NK MEDVODE
 3. ŠD KOŠANA – ZLATE RIBICE
 4. ND PRIMORJE AJDOVŠČINA
 5. TOP MAX FIX ČRNE IKEBANE VRHNIKA
 6. ŽNK TMINKE
 7. ŽNK VIR
 8. NK BLED

Kot je razvidno iz statističnih podatkov je domača ekipa ŠD KOŠANA – BESNE GLISTE kljub hudi konkurenci prvoligaških igralk tako futsala kot velikega nogometa v drugih ekipah dominirala skozi celotni turnir. Ekipa je dala kar 21 golov prejela pa zgolj 1. Poudariti pa je potrebno, da je bila ekipa ŠD KOŠANA – ZLATE RIBICE s svojo povprečno starostjo med mlajšimi na parketu ta dan je pa prepričljivo premagala tako izkušene igralke 1. SNŽL kot tudi igralke 1. futsal ženske lige ( Ajdovščino in Vrhniko ) za kar jim še enkrat čestitamo. Na turnirju so imele le 3 ekipe pozitivno razmerje danih in prejetih golov, na vrhu pa sta naši obe ekipi: ŠD KOŠANA – BESNE GLISTE – 21:1 (+20); ŠD KOŠANA – ZLATE RIBICE – 7:4 (+3); MEDVODE – 9:7 (+2); AJDOVŠČINA – 5:8 (-3); …

Podelili smo tudi nagrado za najboljšo igralko – strelko turnirja kjer se je bil boj med domačima dekletoma Tino Paliska ter Anjo Žvokelj (obe ŠD KOŠANA – BESNE GLISTE), obe sta dosegli po 7 golov komisija pa se je odločila, da to nagrado dodelijo Anji Žvokelj. Podeljena pa je bila tudi nagrada za najboljšo vratarko turnirja katero si je prislužila vratarka NK MEDVODE – Laura Knific, ki je kljub svoji mladosti z neverjetnim številom odličnih posredovanj in celo doseženim golom prepričala komisijo. V ekipi ŠD KOŠANA – ZLATE RIBICE je bila najbolj uspešna Maja Srebot s 4 doseženimi goli.

Za domači ekipi so igrale:

ŠD KOŠANA – BESNE GLISTE: Balić Sanela, Paliska Tina, Paliska Lara, Djak Larisa, Petrc Nina, Žvokelj Anja, Lah Neli, Kunej Barbara, Muhić Erna ter Štemberger Patricija;

ŠD KOŠANA – ZLATE RIBICE: Dekleva Deja, Samsa Nika, Stopar Petra, Srebot Maja, Pogorevc Petra, Samsa Neja, Udovič Maja, Kajtazi Kaltrina, Kastelic Tina ter Udovič Nika.     Kot organizatorji smo izredno zadovoljni tudi z obiskom gledalcev v dvorani, ki so kljub slabemu vremenu prišli bodriti vsak svojo ekipo, seveda pa je bilo največ domačih navijačev. Tudi z uvrstitvami obeh naših ekip smo zelo zadovoljni saj dokazujeta, da z dekleti delamo dobro in v pravo smer. Kar nas še najbolj veseli pa je to, da je vedno več zanimanja za dekliški nogomet tudi na našem območju saj ekipo, ki tekmuje v ŽNL Pro-Tom in zaseda trenutno sam vrh lestvice te lige sestavljajo dekleta iz pivškega, ilirskobistriškega in postojnskega območja. Ekipi želimo v spomladanskem delu ŽNL Pro-Tom čim manj poškodb in pa seveda pozitivnih rezultatov.