URADNO – Ženska ekipa v 1. SŽFL

Rumeno zelene šampionke oz. ženska nogometna ekipa ŠD Košana se je skupaj z upravo kluba in kljub drastičnemu povečanju stroškov tekmovanja odločila narediti korak naprej. Po večletnem igranju in doseganju odličnih rezultatov v ligi, katera je potekala vzporedno z NZS-jevo 1. Slovensko žensko nogometno ligo ( SŽNL ), so se dekleta odločila poizkusiti tudi v drugačni obliki nogometa predvsem pa nastopati na najvišjem nivoju tekmovanja. Ta odločitev je posledica neizpolnjevanja pogojev NZS-ja za nastopanje v 1. SŽNL. Da ekipa naredi korak višje je sledila logična odločitev za nastopanje v 1. Slovenski ženski futsal ligi ( SŽFL ), kjer je lažje zadostiti zahtevam NZS. Kljub temu, da je to drugačna oblika nogometa, kot so ga do sedaj igrala, so dekleta izredno motivirana. V krstni futsal sezoni se pričakuje predvsem običajne ˝porodne ˝ težave ter privajanje na nov način in sistem igranja. S samim rezultatom se deklet ne obremenjuje saj se zavedamo, da je ekipa izredno mlada in da vstopajo v nov svet okroglega usnja. Cilj je predvsem obdržati ekipo skupaj in skozi prvo futsal tekmovalno sezono osvojiti prvine te nogometne igre ter postaviti trdne temelje za prihodnje sezone. Kljub vsemu nas obdaja optimizem saj so dekleta že v minulih letih nastopila na nekaj futsal turnirjih ter pokazala, da znajo tudi v dvorani in na drugačni, trdi podlagi igrati nogomet.

V vlogi trenerja z dekleti ostaja Damjan Ljubič, ki je za potrebe tega tekmovanja opravil dodatno usposabljanje in pridobil ustrezno diplomo za opravljanje trenerskega dela tudi v futsal-u. S pripravami oz. treningi so dekleta že pričela in sicer na nogometnem igrišču v Pivki. Domače tekme bodo dekleta igrala v Športni dvorani Skala v Pivki in že na tem mestu vabimo vse, da prihajate vzpodbujat ekipo na domače tekme v Skalo! Vabljena tudi dekleta, ki si želite trenirati in igrati nogomet/futsal, da se jim pridružite na treningih!

SREČNO EKIPA!!!

Obnova igrišča

Obnovitvena dela na Vidmu v Dolnji Košani so v polnem teku saj se je že v začetku meseca julija pričelo z obnovo polovice nogometnega igrišča. Dela zajemajo odstranitev obstoječe igralne površine, odstranjevanje večjega kamenja in skal do globine 30 centimetrov. Na pripravljeno površino se je nato napeljalo nov tampon in naredilo izravnavo terena. Presejala se je potrebna zemlja za nanos, katera se trenutno nasipa v debelini 15 centimetrov. Na tako pripravljen teren se bo posejala trava. Vse dela, razen tistih, ki jih je potrebno izvesti s težko mehanizacijo, izvajajo požrtvovalni člani društva s prijatelji. Obnova igrišča je precejšen finančni zalogaj, sredstva za obnovo pa je prispevala Občina Pivka iz sredstev razpisa za športna igrišča in namenskih proračunskih sredstev za obnovo igrišča. Vse dela potekajo v skladu z načrti, predivoma pa jih bomo člani društva zaključili v sredini oktobra.

Fotografija osebe Občina Pivka. Fotografija osebe Občina Pivka. Fotografija osebe Občina Pivka. Fotografija osebe Občina Pivka. Fotografija osebe Občina Pivka.